Hoeveel zijn WaarderingsPunten waard?

WaarderingsPunten hebben geen geldelijke waarde, en kunnen tegelijkertijd onbetaalbaar zijn!

Binnen de LET'S-kring Peel en Maas wordt alle inzet gelijkwaardig beloond, of je nu ramen lapt, juridisch advies geeft of een taart bakt. Een uur is een uur, en staat voor 12 WaarderingsPunten, terug te rekenen naar 1 WP per 5 minuten. Dit kan als richtlijn gebruikt worden om een 'prijs' te bepalen of overeen te komen. Activiteiten waar je goed in bent maar waar je niet zo snel geld voor zou vragen, kunnen binnen LET''S-kring Peel en Maas een volwaardig ruilmiddel vormen. Inkopen doen, planten water geven of taart bakken kan evenveel waard zijn als een computer repareren of een tekst vertalen. Dat maakt de ruilkring tot een uniek systeem waarin alle arbeid meetelt en beloond wordt.

Bij goederen is het lastig er een waarde aan te koppelen deze wordt bepaald door het vraag en aanbod binnen de ruilkring.

WaarderingsPunten hebben dus een andere waarde dan euro’s. Toch verwisselen er bij een transactie wel eens euro’s van eigenaar. Soms heeft iemand voor een dienst materialen of ingrediënten moeten aanschaffen. Vrager en aanbieder mogen zelf kiezen of ze deze kosten in euro’s of in WaarderingsPunten willen verrekenen. Het is noodzakelijk om daar afspraken over te maken voordat de transactie plaatsvindt. Is dat niet gebeurd, probeer er dan op een redelijke manier uit te komen. Natuurlijk kun je iemand deze kosten kwijtschelden. Ga er echter nooit vanuit dat dit vanzelfsprekend is.

Binnen de LET'S-kring Peel en Maas worden er geen afschrijf- en voorrijkosten gevraagd. Dit maakt in de normale economie diensten extra duur en dat willen we nu juist vermijden. We gaan er van uit dat gereedschappen en vervoersmiddelen die een lid al heeft, iemand in staat stellen om WaarderingsPunten te verdienen. De afschrijving van de auto of gereedschappen kan dus niet worden doorberekend. Wanneer er sprake is van hoge brandstofkosten, dan moet dit wel in euro’s worden betaald. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je speciaal rijdt om iemand ergens naartoe te brengen.


Afdrukken  

Publish modules to the "offcanvs" position.

Free Joomla template by Ltheme