Hoe werkt het?

Hoe doe je mee?

Eerst meld je je op de startpagina van deze website aan als deelnemer van LET'S-kring Peel en Maas Je krijgt toegang tot je eigen online pagina waar je kunt zien wat er allemaal gevraagd en aangeboden wordt. Je zet hier ook je eigen vraag en aanbod op. We vinden het prettig als je probeert om minimaal 1 vraag- en 1 aanbodadvertentie te plaatsen. Benoem hierbij duidelijk of het om 'Vraag:' of 'Aanbod:' gaat.

Nu ga je op zoek naar een klus die je voor iemand kunt doen. Daarmee verdien je je eerste WaarderingsPunten. Je kunt nu ook een dienst laten verrichten. Dat hoeft niet door dezelfde persoon te zijn als waarvoor jij iets gedaan hebt, we ruilen immers binnen het netwerk.

Het is handig om iets aan te bieden waar interesse voor is, of uit te blinken in wat al aangeboden wordt. Heb je vragen? Stel ze aan ons persoonlijk, via de facebookpagina, of kom kennismaken op een (k)LET'S-café!

Hoe werkt het?

Als lid geef je aan welke diensten of goederen je aanbiedt en vraagt. Dit vul je in op deze gekoppelde website, genaamd Cyclos, hier is al het vraag en aanbod te vinden.

Wanneer je wilt handelen met een ander lid, maak je via de Cyclos pagina, per telefoon of e-mail een afspraak over de klus en het aantal te betalen WaarderingsPunten. Tevens kun je er je gegevens beheren, je saldo inzien, advertenties maken en WaarderingsPunten overboeken.

Bij een dienst worden soms euro's gevraagd voor te maken onkosten. Maak vooraf goede afspraken over de vergoedingen om misverstanden te voorkomen.

Een ruil ziet er als volgt uit:

 • Stap 1. Je ziet een passende vraag of een passend aanbod in het overzicht.
 • Stap 2. Je reageert op een vraag van een deelnemer. Je hebt datgene te bieden wat gevraagd wordt. (Dat kan ook als je dit aanbod niet vermeld hebt.)
  Of:
  Je reageert op een aanbod van een deelnemer. Je wilt gebruik maken van die dienst. (Dat kan ook als je deze vraag nog niet gesteld had.)
 • Stap 3. Je stuurt de betreffende persoon een berichtje dat je met hem/haar wilt handelen.
 • Stap 4. Je maakt een afspraak: hoe, wat en wanneer.
 • Stap 5. De dienst wordt gedaan.
 • Stap 6. De opdrachtgever geeft aan of hij/zij tevreden is (waarom wel of waarom niet). Maak als dit nodig is extra afspraken. Je kunt elkaar beoordelen binnen Cyclos.
 • Stap 8. Betalen met WaarderingsPunten via de website. De ontvanger van de WP's zorgt ervoor dat de betaler een digitale factuur krijgt.
  De betaler kan de WaarderingsPunten ook direct over maken. De afwerking moet binnen één week na de datum van de dienst gebeuren, liefst dezelfde dag.
 • Stap 9. Controleer je transactie.

Als je de deelnemers en hun kwaliteiten kent, kun je ook rechtstreeks iemand aanspreken voor een aanbod of vraag.De georganiseerde (k)LET'S-café's lenen zich hier uitstekend voor. Hier kun je tevens je eigen aanbod presenteren..!

 


Afdrukken  

Publish modules to the "offcanvs" position.

Free Joomla template by Ltheme